Warsztaty online: Jak skutecznie wprowadzać produkty owocowo-warzywne do sieci handlowych? 11.02.2021

Serdecznie zapraszamy do udziału w warsztatach online: Jak skutecznie prowadzać produkty owocowo-warzywne do sieci handlowych? w dniu 11 lutego 2021 o godzinie 10:00. Warsztaty są bezpłatne.

Wprowadzenie produktu z owoców i warzyw na półki sieci handlowych, a potem współpraca z takimi kontrahentami bywa swoistą gimnastyką polegającą na elastyczności i dostosowaniu się do panujących reguł, zmieniających się trendów i stylów zakupowych konsumentów. W dobie rewolucji jaką na tym polu jest pandemia, może okazać się to szczególnym wyzwaniem.

Równocześnie trend prozdrowotny już od dawna jest ważnym czynnikiem wyboru produktów przez konsumentów. Teraz, w dobie dbania o odporności i zdrowie, nabiera on szczególnego znaczenia. W obliczu pandemii COVID-19 odporność naszego organizmu stała się kluczowym tematem dla konsumentów na całym świecie. W rezultacie,  coraz częściej poszukują oni żywności i napojów niosących ze sobą naturalne funkcjonalności związane z poprawą odporności. Bazując na danych konsumenckich Mintel, w maju 2020 roku, 34% Polaków deklarowało zainteresowanie żywnością, która może wspierać system odpornościowy. Te potrzeby stały się w efekcie nowym oknem możliwości dla producentów oraz przetwórców owoców i warzyw. Odpowiedzią na ten trend jest branżowy system jakości Certyfikowany Produkt CP, który wspiera komunikowanie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na etykiecie opakowania.

Wraz z Hanną Adamiak - ekspertem marketingu i zarządzania oraz trenerem praktyk opowiemy o przygotowaniu firmy do współpracy z sieciami handlowymi (możliwości transakcyjne; przygotowanie produktu, warunki współpracy). O systemie Certyfikowany Produkt opowie Barbara Groele – Sekretarz Generalny KUPS, technolog żywności, ekspert systemu jakości Certyfikowany Produkt (CP).

Serdecznie zapraszamy do udziału w Warsztatach i zadawania pytań w ich trakcie.

Prosimy o rejestrację na stronie: https://konferencje.ptwp.pl/pl/konferencja,405