Kodeks praktyki
Logowanie
login
hasło
Newsy prasowe
Europejczycy spożywają za mało owoców i warzywWedług najnowszych danych opublikowanych przez Eurostat, ponad jedna trzecia Europejczyków przyznaje, że nie spożywa codziennie owoców i warzyw, co może przekładać się na poważne problemy zdrowotne.

więcej>>

USA zwiększa zakupy ukraińskiego koncentratuW ciągu dwóch sezonów import ukraińskiego koncentratu soku jabłkowego (KSJ) z Ukrainy zwiększył się dziesięciokrotnie. Również w wyrażeniu wartościowym wzrost jest duży – dziewięciokrotny.

więcej>>

Rosja nakłada embargo na białoruskie jabłka i gruszki Od 12 kwietnia Rosja wprowadza zakaz importu gruszek i jabłek z Białorusi. W przyszłości możliwe jest ograniczenie sprzedaży innych białoruskich produktów – poinformował szef Rossielchoznadzor, Siergiej Dankvert.

więcej>>

Zmiana przepisów w zakresie jakości handlowej świeżych owoców i warzyw Od 26 marca 2019 roku obowiązuje rozporządzenie delegowane Komisji (UE) 2019/428 z dnia 12 lipca 2018 r. zmieniające rozporządzenie wykonawcze (UE) nr 543/2011 w zakresie norm handlowych w sektorze owoców i warzyw (Dz.U. L 75 z 19.3.2019, str. 1).

więcej>>

Więcej newsów prasowych

Aktualności
XXII Miedzynarodowe Sympozjum KUPS,22-24 maja 2019, KarpaczStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje XXII Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Branża sokownicza dziś i jutro” w dniach  22-24 maja 2019 roku w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu.

więcej>>

„VIII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”, 22-23 maja 2019 r., Chlewiska k. RadomiaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję z cyklu „VIII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 22-23 maja 2019 r. Hotel Manor SPA w Chlewiskach k. Radomia.

więcej>>

Zaproszenie do wzięcia udziału w konkursie „5 porcji warzyw, owoców lub soku IX”Stowarzyszenie „Krajowa Unia Producentów Soków” (KUPS) informuje o rozpoczęciu konkursu mającego na celu wybór wykonawcy ogólnopolskiego programu promocyjno – informacyjnego „5 porcji warzyw, owoców lub soku IX” i zaprasza do wzięcia udziału.

więcej>>

Więcej aktualności

Członkowie KUPS
Partnerzy branżowi
Partnerzy medialni
Informacje dla branży Członkowie Legislacja Grupy robocze Archiwum

Interpretacje Ministerstwa RolnictwaPublikacjeNewsy prasoweKonferencje, seminaria, szkoleniaStanowiskaLista członkówNasi członkowieKodeks Praktyki AIJNPrzewodniki i zalecenia AIJNPrzewodnik dobrej praktyki Przewodnik QUALI JUICEKrajowe akty prawneUnijne akty prawneKonsultacje społeczneGrupy roboczePrognozowanie zbiorówDane z Global Trade Information Services, Inc201120102009200820072006
Niniejszy serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatność i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij