Stowarzyszenie KUPS po raz szósty partnerem Narodowego Kongresu Żywieniowego NIZP PZH/IŻŻ

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków współpracuje z Instytutem Żywności i Żywienia oraz Państwowym Zakładem Higieny od samego początku istnienia inicjatywy organizacji wydarzenia skierowanego bezpośrednio do specjalistów zajmujących się żywieniem człowieka. W tym roku Narodowy Kongres Żywieniowy odbywa się w całości online, w dniu 23 października 2021. Udział jest bezpłatny – wystarczy rejestracja na stronie: https://kongres-zywieniowy.waw.pl/

W tegorocznej edycji - nasz ekspert – dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska z Collegium Medicum UJ, w ramach strefy kulinarnej, poruszy temat „Soki jako element zbilansowanej diety”.

Wraz z kucharzem Davidem Gaboriuad opowie o różnorodności smaków, kolorów i aromatów soków oraz technologii ich produkcji czy zastosowań w kuchni. Podniesiona zostanie problematyka zbilansowanej diety oraz konsumpcji owoców i warzyw, a szczególnie soku jako jednej z 5 porcji, rekomendowanej przez dietetyków.

Strefa wystawiennicza

Zarejestrowani uczestnicy otrzymają również dostęp do wirtualnej Strefy Expo ze stoiskami, w ramach której publikowane będą materiały wideo, broszury i foldery. Stowarzyszenie KUPS przygotowało stoisko gdzie uczestnicy będą mogli zapoznać się z najnowszymi treściami promującymi soki oraz wybranymi wystąpieniami ekspertów kampanii w formie wirtualnej.

Równocześnie do studia nagraniowego zostaną dostarczone soki, z których walorów smakowych i prozdrowotnych będą mogli skorzystać eksperci w przerwach między wystąpieniami.

Zapraszamy do rejestracji i udziału w

VI Narodowym Kongresie Żywieniowym Państwowego Zakładu Higieny