Projekty

XIII MIĘDZYNARODOWY KONGRES PROMOCJI WARZYW I OWOCÓW

TYTUŁ: NAUKA, BIZNES, PRZETWÓRSTWO W GLOBALNEJ POLITYCE ŻYWIENIOWEJ

MIEJSCE: Hotel InterContinental, ul. Emilii Plater 49, Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), miało przyjemność zaprosić na XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców, który odbył się po raz pierwszy w Polsce w hotelu InterContinental w Warszawie w dniach 19-20 września 2017 roku.

Głównym celem Kongresu było zapoznanie uczestników z aktualnymi tematami związanymi z żywieniem człowieka, polityką prozdrowotną, produkcją, handlem międzynarodowym oraz programami promocji idei "5 a day". Kongres stanowił platformę wymiany wiedzy, doświadczenia i pomysłów pomiędzy specjalistami z zakresu żywienia, przetwórstwa, handlu, promocji. Poparte było to głęboką wiedzą merytoryczną, którą mogli zaoferować członkowie międzynarodowej organizacji AIAM5, którzy przybyli do Warszawy z około 30 krajów z całego świata.

Międzynarodowy Kongres rok rocznie odbywa się w innym kraju, dotychczas organizowany był przez kraje europejskie jak Węgry czy Hiszpania, aż po kraje Ameryki Łacińskiej i Południowej, jak Meksyk i Kolumbia. Gwarantuje to możliwość nawiązania relacji z różnymi krajami na świecie i wymiany wiedzy i doświadczenia w zakresie badań naukowych, wdrażania programów, informacji o promocji i spożyciu warzyw i owoców, ale również praktycznych rozwiązań handlowych i logistycznych.

Możliwość udziału w tym Kongresie była zatem czymś więcej niż dzielenie się wiedzą i spostrzeżeniami. Zapewniono na nim idealną platformę do spotkania z osobami, które na co dzień mogą być nieosiągalne, choćby ze względu na ograniczenia geograficzne. Prelegenci dzielili swoją wiedzą i kontaktami z Państwem, zarówno w czasie swoich wystąpień jak i w czasie rozmów kuluarowych. Wśród gości byli przedstawiciele najważniejszych instytucji, jak również przedstawiciele ponad 30 krajów na świecie.

Organizatorzy:

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)
Globalny Sojusz na rzecz promocji konsumpcji owoców i warzyw „5 a day”