Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP pt.: Przekazywanie konsumentom informacji o produktach spożywczych na opakowaniach, 15.10.2019 r. Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję szkoleniową PFPŻ ZP pt.: „Przekazywanie konsumentom informacji o produktach spożywczych na opakowaniach”, która odbędzie się w dniu 15 października 2019 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

W programie:

  • Podawanie informacji o pochodzeniu podstawowego składnika produkt.
  • Ustawa dotycząca oznakowania wyrobów jako wolnych od GMO
  • Podawanie dobrowolnych informacji o alergenach
  • Nowa formuła jakości produktu dla konsumenta w dobie digitalizacji
  • Nazwa produktu spożywczego w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa

Organizator gwarantuje najlepszych wykładowców oraz najbardziej aktualne informacje odnośnie przekazywania informacji o produktach spożywczych na opakowaniach

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

Informacja na temat konferencji na stronie: https://www.pfpz.pl/konferencja-pfpz-zp-pt-przekazywanie-konsumentom-informacji-o-produktach-spozywczych-na-opakowaniach-15102019-r-16531

FORMULARZ REJESTRACYJNY dostępny na stronie: https://www.pfpz.pl/rejestracja/?lang_id=1&id_event=15&f_rodzaj=1

Więcej informacji udziela:

Monika Jonczak

Dyrektor Marketingu

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Chałubińskiego 8

00-613 Warszawa

kom. 604 143 104

tel.+48 22 830 70 55

tel./fax+48 22 830 70 56

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

www.pfpz.pl