Konferencje, seminaria, szkolenia

XXII Miedzynarodowe Sympozjum KUPS,22-24 maja 2019, Karpacz
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje XXII Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Branża sokownicza dziś i jutro” w dniach  22-24 maja 2019 roku w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu.

więcej>>

„VIII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”, 22-23 maja 2019 r., Chlewiska k. Radomia
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję z cyklu „VIII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 22-23 maja 2019 r. Hotel Manor SPA w Chlewiskach k. Radomia.

więcej>>

Konferencja „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”, 28.03.2019 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”, która się odbędzie w dniu 28 marca 2019 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Targi Warsaw Food Expo 2019, 12-14.09.2019 Nadarzyn
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem Targi Warsaw Food Expo 2019, które odbędą się w dniach 12-14.09.2019 w Nadarzynie.

więcej>>

Akademia Sokowa V pt. „Produkty sokownicze - technologia, rynek, żywienie, zdrowie”, 29.11.2018, Łódź
Serdecznie zapraszamy do udziału w Akademii Sokowej V pt. „Produkty sokownicze - technologia, rynek, żywienie, zdrowie”, która odbędzie się w Auli S-8 (Budynek A3) na Politechnice Łódzkiej, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności w Łodzi w dniu 29 listopada 2018 r.

więcej>>

Konferencja "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym” 15.11.2018 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”, która się odbędzie w dniu 15 listopada 2018 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

V Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy, 8-9 listopada 2018r., Gniew
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem V konferencję Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniu 8-9 listopada 2018 roku w Zamku Gniew.

więcej>>

Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, 11.10.2018r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, która odbędzie się w dniu 11 października 2018 roku w Warszawie.

więcej>>

XI Konferencja Naukowo-Techniczna Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, 24-25.09.2018, Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem XI Konferencję Naukowo-Techniczną Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, która odbędzie się w dniach 24-25 września 2018 roku w Krakowie.

więcej>>

Kongres Alkohole i Napoje, 19.09.2018, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem Kongres Alkohole i Napoje, który odbędzie się 19 września 2018 r. w hotelu Renaissance Warsaw Airport w Warszawie.

więcej>>

Sukces XXI Międzynarodowego Sympozjum KUPS, 23-25.05.2018, Łódź
W dniach 23-25 maja 2018 roku w Łodzi w hotelu DoubleTree by Hilton po raz dwudziesty pierwszy odbyło się Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem Sympozjum była „Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych”. Honorowym patronatem Sympozjum objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW).

więcej>>

V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018, 06.11.2018, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęła patronatem V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018, który odbędzie się w dniu 6 listopada 2018 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

więcej>>

Krótka relacja XXI Międzynarodowe Sympozjum KUPS w Łodzi
W dniach 23-25 maja 2018 roku w Łodzi w hotelu DoubleTree by Hilton po raz dwudziesty pierwszy odbyło się Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem Sympozjum była „Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych”. Sympozjum honorowym patronatem objął Pan Krzysztof Jurgiel Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW).

więcej>>

XXI Miedzynarodowe Sympozjum KUPS, 23-25 maja 2018, Łódź
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje XXI Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych” w dniach  23-25 maja 2018 roku w Hotelu DoubleTree by Hilton, Łódź.

więcej>>

VII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności, 23-24.05.2018, Radziejowice k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję z cyklu „VII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 23-24 maja 2018 r. w Radziejowicach k/Warszawy.

więcej>>

Stowarzyszenie KUPS na Narodowym Kongresie Żywieniowym IŻŻ

Instytut Żywności i Żywienia (IŻŻ) w dniach 26-27.01.2018 r. na PGE Narodowym w Warszawie zorganizował po raz trzeci Narodowy Kongres Żywieniowy. Tematem tegorocznej edycji wydarzenia było: Żywienie i aktywność fizyczna osób w wieku starszym w zdrowiu i chorobie. W Kongresie wzięło udział blisko 900 zainteresowanych osób z całej Polski – dietetycy, żywieniowcy, osoby związane z opieką nad osobami starszymi, a także sami seniorzy.

więcej>>

Konferencja Produkcja środków spożywczych w świetle wymagań prawnych i wytycznych,01.03.2018r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt."Produkcja środków spożywczych w świetle wymagań prawnych i wytycznych", która odbędzie się w dniu 1 marca 2018r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

WARSAW FOOD EXPO 2018, 24-26.05.2018, Nadarzyn
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem Targi Warsaw Food Expo 2018, które odbędą się w dniach 24-26 maja 2018 roku w Centrum Targowo - Kongresowym Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie pod Warszawą.

więcej>>

III Narodowy Kongres Żywieniowy , 26-27.01.2018r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło partnerstwem coroczny, już III Narodowy Kongres Żywieniowy, który odbędzie się w dniach 26-27 stycznia 2018 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie.

więcej>>

Sukces kolejnej edycji Akademii Sokowej „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich wartość odżywcza”, Poznań 28 listopada 2017
Cykliczna, czwarta z kolei konferencja Akademia Sokowa odbyła się 28 listopada br. w Poznaniu w Collegium da Vinci, pod hasłem „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich wartość odżywcza”. Tegorocznymi organizatorami był Zakład Technologii Owoców i Warzyw Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego – Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków. Uczestników konferencji przywitała Pani Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dr hab. Bożena Danyluk oraz w imieniu organizatorów kierownik Zakładu dr hab. Dorota Walkowiak-Tomczak  i sekretarz KUPS Pani Barbara Groele.  

więcej>>

Targi Polagra Food, 8-10 maja 2018
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem Targi Polagra Food – dobra żywność, trendy, innowacje i biznesowe spotkania, które odbędą się w dniach 8-10 maja 2018 roku.

więcej>>

Konferencja pt.: "Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej", 29.11.2017r.,Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt."Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej", która odbędzie się w dniu 29 listopada 2017 roku w Biurowcu Oxford Tower Warszawa.

więcej>>

Konferencja Optymalizacja produkcji w branży spożywczej, 22.11.2017 r., Toruń
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję Optymalizacja produkcji w branży spożywczej, która odbędzie się w dniu 22 listopada 2017 roku w Toruniu.

więcej>>

V Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki – TransPoland Translogistica 2017, 8-10.11.2017r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem V Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki – TransPoland Translogistica 2017,  8-10.11.2017r., Warszawa.

więcej>>

Międzynarodowa dyskusja nad rolą warzyw, owoców i ich przetworów w zbilansowanej diecie człowieka podczas Kongresu Promocji Warzyw i Owoców
W dniach 19-20 września w Warszawie odbył się po raz pierwszy XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców, organizowany w ramach Globalnego Sojuszu na rzecz promocji konsumpcji owoców i warzyw „5 a day” (AIAM5), który co roku odbywa się w innym kraju. Kongres w Polsce zorganizowało Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).

więcej>>

IV Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy, 14-15 listopada 2017r., Kielce
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem IV konferencję Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniu 14 -15 listopada 2017 roku w Kielcach.

więcej>>

IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności, 11.10.2017r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem merytorycznym IV edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie.” Kongres odbędzie się 11 października 2017 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

więcej>>

Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, 11.10.2017 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, która odbędzie się w dniu 11 października w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Juice Summit 2017, 4-5.10.2017 Antwerpia
W dniach 4-5 października 2017 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2017 w Antwerpii w Belgii.

więcej>>

Akademia Sokowa IV, 28.11.2017 r., Poznań
Zakład Technologii Owoców i Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenie "Krajowa Unia Producentów Soków" (KUPS) serdecznie zaprasza na Akademię Sokową IV pt. "Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i ich wartość odżywcza", która odbędzie się w dniu 28 listopada 2017 roku w Poznaniu.

więcej>>

Polska po raz pierwszy gospodarzem XIII Międzynarodowego Kongresu Promocji Warzyw i Owoców!
19 września rozpocznie się jedno z najważniejszych wydarzeń jesieni – XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. Wybór Polski na lokalizację Kongresu stanowi wyróżnienie na skalę światową. Wydarzenie organizowane co roku na wybranym rynku świata jest odpowiedzią na problem niskiego spożycia warzyw i owoców. Celem Kongresu jest propagowanie idei „5 porcji” związanej z rolą owoców, warzyw i ich przetworów, w tym soków w żywieniu człowieka, a także właściwej polityki prozdrowotnej. Kongres jest też platformą wymiany doświadczeń dla podmiotów zajmujących się produkcją i handlem w branży owocowo-warzywnej.

więcej>>

Kolejny Sukces XX Międzynarodowego Sympozjum KUPS
W dniach 17-19 maja 2017 roku w Hotelu Gołębiewskim w Wiśle, odbyło się już po raz dwudzieste Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tym razem tematem przewodnim było „Branża sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego”. Sympozjum objął honorowym patronatem Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW).

więcej>>

Konferencja naukowo-szkoleniowa "Diety roślinne i ich oblicza", 24.06.2017 Kraków
Stowarzyszenie KUPS objęło  patronatem konferencję naukowo-szkoleniową "Diety roślinne i ich oblicza",  która odbędzie się w dniu 24 czerwca 2017 roku w Krakowie.

więcej>>

XX Międzynarodowe Sympozjum KUPS w Wiśle już za nami
W dniach 17-19 maja 2017 roku w przepięknych Beskidach Śląskich w Hotelu Gołębiewskim w Wiśle, odbyło się już XX Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem przewodnim było „Branża sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego”. Sympozjum honorowym patronatem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW).

więcej>>

XX Międzynarodowe SYMPOZJUM KUPS, 17-19 maja 2017 r., Wisła
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje jubileuszowe XX Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Branża sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego” w dniach 17-19  maja 2017 roku w Hotelu "Gołębiewski" w Wiśle.

więcej>>

VIII Mistrzostwa Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, 29.04.2017, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zostało partnerem VIII Mistrzostw Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbędą się w dniu 29 kwietnia 2017 roku w Warszawie.

więcej>>

III Konferencji naukowo-szkoleniowa z cyklu nutraceutyki w zdrowiu i chorobie pt. "Diety roślinne i ich oblicza", 24.06.2017 Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem III konferencję naukowo-szkoleniową z cyklu Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie pt. "Diety roślinne i ich oblicza", która odbędzie się w dniu 24 czerwca 2017 roku w Hotelu Swing w Krakowie.

więcej>>

Konferencja "Akademia Food Lex - jakość i bezpieczeństwo żywności", 24-25.05.2017, Serock k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt."Akademia Food Lex - jakość i bezpieczeństwo żywności", w dniach 24-25 maja 2017 roku w Hotelu Warszawianka w Serocku k/Warszawy.

więcej>>

Konferencja „Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, 02.03.2017 Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, która odbędzie się w dniu 2 marca 2017 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

II edycja Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 i Centralne Targi Spożywcze 2017, 7-9.03.2017, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II edycję Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 i Centralne Targi Spożywcze 2017, które odbędą się w dniach 7-9 marca 2017 roku w Warszawie.

więcej>>

Głos ekspertów w sprawie soków na Akademii Sokowej III
Wspólna konferencja pt ,,Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne” z cyklu Akademii Sokowej zorganizowana przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW  oraz Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)  odbyła się w Centrum Wodnym SGGW w dniu 29 listopada 2016 r, którą razem otworzyli, prof. Krystyna Gutkowska, Dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji,  SGGW Julian Pawlak, Prezes Zarządu KUPS oraz Barbara Groele, Sekretarz Generalny KUPS.

więcej>>

Akademia Sokowa III, 29.11.2016, godz. 10:00 Centrum Wodne SGGW
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Stowarzyszenie "Krajowa Unia Producentów Soków" (KUPS) zaprasza na Akademię Sokową III.

więcej>>

Konferencja szkoleniowa „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”, 17.11.2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym” 17 listopada 2016 r., Hotel Marriott, sala  Congress Hall, Al. Jerozolimskie 65/67, Warszawa.

więcej>>

Konferencja Czego producenci, dystrybutorzey i sieci handlowe oczekują od firm TSL, 8.11.2016, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję Czego producenci, dystrybutorzy i sieci handlowe oczekują od firm TSL, 8.11.2016, Warszawa.

więcej>>

Soki pomarańczowe na konferencji Polskiego Towarzystwa Dietetyków
W dniu, 1 października 2016 roku odbyła się konferencja Polskiego Towarzystwa Dietetyki (PTD) pt. Standardy leczenia dietetycznego, na której nie zabrakło również akcentu międzynarodowej kampanii Fruit Juice Matters (FJM), czyli Poznaj soki owocowe. Dziel się wiedzą. Ciesz bogactwem. której współorganizatorem w Polsce jest Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).

więcej>>

Bezpłatne seminarium PFPŻ ZP pt.: Jakość w przemyśle spożywczym w świetle wymagań prawnych, 27.09.2016 r., Targi Polagra Tech, Poznań
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ pt.: "Jakość w przemyśle spożywczym w świetle wymagań prawnych, która odbędzie się w dniu 27 września 2016 r. podczas Targów Polagra Tech w Poznaniu. 

więcej>>

Konferencja „Wymagania prawne w zakresie znakowania w tym reklamy i marketingu produktów żywnościowych” 06.10.2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Wymagania prawne w zakresie znakowania w tym reklamy i marketingu produktów żywnościowych” 6 października 2016 r., Hotel Marriott,  Warszawa.

więcej>>

Juice Summit 2016, 12-13.10.2016 Antwerpia
W dniach 12-13 października 2016 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2016 w Antwerpii w Belgii.

więcej>>

Szkolenie KUPS „Społeczna odpowiedzialność biznesu w rolnictwie i przetwórstwie owocowo - warzywnym. Sustainability – rolnictwo zrównoważone”, 14-15.09.2016 r. Nowa Olszewica
Serdecznie zapraszamy na dwudniowe szkolenie połączone z warsztatami pt. „Społeczna odpowiedzialność biznesu w rolnictwie i przetwórstwie owocowo - warzywnym. Sustainability – rolnictwo zrównoważone”, które odbędzie się w dn. 14-15 września 2016 r. w hotelu Riviera pod Warszawą (Nowa Olszewica).

więcej>>

III konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy już 14 listopada w Mikołajkach
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem III konferencję Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniu 14 listopada 2016 roku w Mikołajkach.

więcej>>

Warsztaty KUPS nt. wartości odżywczej produktów sokowniczych, 07.07.2016 r., Warszawa
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach pt: „Wartość odżywcza produktów sokowniczych”, które odbędą się dniu 7 lipca 2016 r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego).

więcej>>

Sukces XIX Międzynarodowego Sympozjum KUPS
W dniach 11-13 maja 2016 roku w Hotelu Arłamów, odbyło się już po raz dziewiętnasty Międzynarodowe  Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem tematem przewodnim były „Perspektywy, szanse i innowacyjność branży sokowniczej”. Sympozjum objął honorowym patronatem Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) oraz Łukasz Hołubowski, Prezes Agencji Rynku Rolnego (ARR).

więcej>>

XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS w Arłamowie już za nami
W dniach 11-13 maja 2016 roku w urokliwym otoczeniu Bieszczad w Hotelu Arłamów w Arłamowie, odbyło się już XIX Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tematem przewodnim były „Perspektywy, szanse i innowacyjność branży sokowniczej”. Sympozjum objął honorowym patronatem Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) oraz Prezes Agencji Rynku Rolnego (ARR).

więcej>>

XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS 11-13 maja 2016 r. Arłamów
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XIX Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Perspektywy, szanse i innowacyjność branży sokowniczej” w dniach 11-13 maja 2016 roku w Hotelu Arłamów w Arłamowie.

więcej>>

Agro Security Forum AGROSEC 2016, 9 czerwca 2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Agro Security Forum AGROSEC  2016 pt. „Bezpieczeństwo sektora rolno-spożywczego bezpieczeństwem gospodarczym kraju”, który odbędzie się w Warszawie w Hotelu Hilton w dniu 9 czerwca 2016 r.

więcej>>

Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, 8-9 czerwca 2016 r. Józefów k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ ZP pt. Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, która odbędzie się w dniach 8-9 czerwca 2016 r. w Hotelu Holiday Inn w Józefowie k/Warszawy.

więcej>>

I Ogólnopolska Konferencja Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej - 15-16.04.2016r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło partnerstwem  I Ogólnopolską Konferencję Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej - 15-16.04.2016r., Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego CMKP, Warszawa. 

więcej>>

Konferencja „Handel wewnątrzwspólnotowy a środowisko – opakowania produktów i związane z nimi obowiązki polskich przedsiębiorców”, 21.04.2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Handel wewnątrzwspólnotowy a środowisko– opakowania produktów i związane z nimi obowiązki polskich przedsiębiorców”, która odbędzie się w dniu 21 kwietnia 2016 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Mistrzostwa Polski w piłce siatkowej, 30.04.2016 r., Piwniczna - Zdrój
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Mistrzostwa Polski w piłce siatkowej, które odbędą się w dniu 30 kwietnia 2016 roku w Hali Widowiskowo-Sportowej w Piwnicznej - Zdroju. 

więcej>>

VIII Konferencja Naukowo-Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 8-9.03.2016 r., Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez BMP Redakcję AgroPrzemysł pt. Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, w dniach 8-9 marca 2016 roku w Hotelu Best Western Premier w Krakowie.

więcej>>

Konferencja Składniki żywności - aktualne wymagania prawne, 03.03.2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne", która odbędzie się w dniu 3 marca 2016 r., w Hotel Marriott w Warszawie.

więcej>>

I Konferencję Naukową „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, 7 maja 2016 roku, Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło partnerstwem I Konferencję Naukową „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, która odbędzie się w Krakowie w dniu 7 maja 2016 r.

więcej>>

Miejsce soków w Nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej
Po raz pierwszy odbył się Narodowy Kongres Żywieniowy pod tytułem „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, zorganizowany przez Instytut Żywności i Żywienia w Pałacu Kultury i Nauki w dniu 20 stycznia 2016 roku w Warszawie. 

więcej>>

Konferencja sadownicza pt. Jabłkowe problemy - sposoby rozwiązania, 24.02.2016 roku Lublin
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję sadowniczą pt. Jabłkowe problemy - sposoby rozwiązania, która odbędzie się w dniu 24 lutego 2016 roku w Lublinie w Centrum Kongresowym.

więcej>>

VIII Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 8 marca 2016 r., Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem VIII Konferencję "Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym", która odbędzie się w dniu 8 marca 2016 roku w Krakowie.

więcej>>

I Narodowy Kongres Żywieniowy, 20 stycznia 2016 r. Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem I Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016, który odbędzie się w dniu 20 stycznia 2016 roku w Warszawie.

więcej>>

13 stycznia 2016 - Nadarzyn - Sadownicze Forum Ekonomiczne
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II Sadownicze Forum Ekonomiczne, które odbędzie się 13 stycznia 2016 r. w Warszaw Expo w Nadarzynie (w trakcie targów TSW 2016).

więcej>>

Kolejna naukowo szkoleniowa konferencja wspierająca soki
W dniu 5 grudnia 2015r. w Krakowie w Nowohuckim Centrum Kultury odbyła się konferencja naukowo-szkoleniowa pt. „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” realizowana przy współpracy Stowarzyszenia KUPS z NutriCenter/Collegium Medicum UJ oraz przy wsparciu projektu „5 porcji warzyw owoców lub soku V”.

więcej>>

I posiedzenie Sekcji NFC
W dniu 2 grudnia Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) w Warszawie odbyło się pierwsze posiedzenie nowoutworzonej Sekcji Producentów Soków Bezpośrednich (Sekcji NFC). Zebranych uczestników powitał Prezes Stowarzyszenia KUPS Julian Pawlak. Przewodniczącym sekcji został Krzysztof Maurer właściciel Tłoczni Maurer. Spotkanie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem, uczestniczyło w nim ok. 80 osób. Soki NFC zyskują coraz większe uznanie wśród konsumentów, coraz więcej firm a nawet gospodarstw ogrodniczych decyduje się na ich produkowanie.

więcej>>

Spotkanie Sekcji Producentów Soków Bezpośrednich (NFC)
Stowarzyszenie KUPS zaprasza na pierwsze posiedzenie Sekcji Producentów Soków Bezpośrednich (Sekcja NFC), którego celem jest przedstawienie zagadnień i tematów związanych z wymaganiami prawnymi jakości handlowej i znakowania soków NFC, jak również technologii produkcji, oceny jakości oraz zagadnień dotyczących oceny i kontroli soków przez Inspekcje kontrolne, jak i w ramach samokontroli.

więcej>>

II Konferencja naukowo-szkoleniowa „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków”, 05.12.2015, Kraków
Stowarzyszenie KUPS wraz z NutriCenter serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w II Konferencji naukowo-szkoleniowej z cyklu „Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie”. Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków, która odbędzie się w dniu 5 grudnia 2015r. w Krakowie w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Rolniczego.

więcej>>

Stowarzyszenie KUPS współpracuje z Paletą Diet
Stowarzyszenie KUPS objęło patronatem cykl konferencji organizowanych przez Paletę Diet dotyczących miejsca soków w żywieniu, w szczególności osób starszych.

więcej>>

Juice Summit 2015 po raz trzeci
W dniach 7-8 października 2015 roku po raz trzeci odbył się Juice Summit 2015 – Konferencja organizowana przez Europejskie Stowarzyszenie Producentów Soków (AIJN), przy współpracy z SGF, EQCS  oraz IFU. W konferencji uczestniczyło ponad 500 osób z całego świata związanych z całą branżą sokowniczą: producenci soków, nektarów i napojów, producenci soków zagęszczonych, przedstawiciele firm opakowaniowych, producenci urządzeń i linii technologicznych, przedstawiciele świata nauki oraz wielu organizacji branżowych.

więcej>>

Targi World Food Warsaw 19-21 kwietnia 2016 roku, Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi World Food Warsaw, które odbędą się w dniach 19-21 kwietnia 2016 roku w Centrum Wystawienniczym EXPO XXI w Warszawie.

więcej>>

Konferencja "Optymalizacja zużycia energii i kosztów działalności przedsiębiorstwa produkcyjnego" 8.10.2015 r. Wrocław
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję  "Optymalizacja zużycia energii i kosztów działalności przedsiębiorstwa produkcyjnego", która odbędzie się w dniu 8października 2015 r., we Wrocławiu.

więcej>>

Konferencja "Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w łańcuchu spożywczym", 29 października 2015 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ "Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w łańcuchu spożywczym", która odbędzie się w dniu 29 października 2015 r., w Hotel Marriott w Warszawie.

więcej>>

Nagrody 2015 World Beverage Innovation Awards podczas BrauBeviale
Podczas Brau Beviale, 11 listopada 2015 roku w Norymberdze w Niemczech zostaną rozdane Nagrody 2015 World Beverage Innovation Awards. Wśród jurorów znaleźli się Jan Hermans z AIJN oraz Adam Bogacz z  AKB Consulting, przewodniczący Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej.

więcej>>

Konferencja "Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów", 1.10.2015 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”, która odbędzie się w dniu 01 października 2015 r., w Hotel Marriott w Warszawie.

więcej>>

Juice Summit AIJN 2015, 7-9.10.2015 Antwerpia
W dniach 7-8 października 2015 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2015 w Antwerpii w Belgii.
Rejestracja pod adresem: http://www.juicesummit.org/register.

więcej>>

II edycja Festiwalu Słoików Świata, 24-27 września 2015 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II edycję Festiwalu Słoików Świata, który odbędzie się w dniach 25-27 września 2015 roku w Warszawie.

więcej>>

Szczegółowa relacja z XVIII Międzynarodowego Sympozjum KUPS 2015
W dniach 20-22 maja 2015 roku w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach, odbyło się już po raz osiemnasty Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem tematem przewodnim było „10 lat polskiej branży sokowniczej w UE”. Sympozjum objął honorowym patronatem Pan Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

więcej>>

Juice Summit AIJN 2015, 7-9.10.2015 Antwerpia
W dniach 7-8 października 2015 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2015 w Antwerpii w Belgii.

więcej>>

Relacja z XVIII Międzynarodowego Sympozjum KUPS w Mikołajkach
W dniach 20-22 maja 2015 roku w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach, odbyło się już po raz osiemnasty Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tematem przewodnim było „10 lat polskiej branży sokowniczej w UE”. Sympozjum objął honorowym patronatem Pan Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

więcej>>

XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS 20-22 maja 2015 r. w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XVIII Międzynarodowe Sympozjum  pt. „10 lat branży sokowniczej w UE” w dniach 20-22 maja 2015 roku w Hotelu "Gołębiewski" w Mikołajkach.

więcej>>

"Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności", Hotel Holiday Inn Warszawa Józefów, 10-11 czerwca 2015 r.
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „AKADEMIĘ PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 10-11 czerwca 2015 roku w Hotelu Holiday Inn w Józefowie.

więcej>>

Konferencja "Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych" - 06.03.2015 Warszawa

Serdecznie zapraszam do udziału w organizowanej przez Instytut Żywności i Żywienia, przy wsparciu Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), konferencji naukowej pt. „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych”.

Konferencja odbędzie się 6 marca 2015 r. (piątek), w Instytucie Żywności i Żywienia, w sali nr 7.

więcej>>

II Kongres "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw" 15-17.03.2015 r. Warszawa
Stowarzyszenie KUPS wspiera na zasadach partnerskich II Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw”, który odbędzie się w dniach 15-17 marca 2015 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Kongres organizowany jest przez Biuro Promocji Jakości i Klaster SGGW, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego i sieci badawczej (FoodNetCenter Bonn) przy Uniwersytecie w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.

więcej>>

Konferencja "Znakowanie żywności w przemyśle spożywczym w świetle obowiązujących najnowszych przepisów", 26.02.2015 r. , Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ ”Znakowanie żywności w przemyśle spożywczym w świetle obowiązujących najnowszych przepisów", która odbędzie się w dniu 26 lutego 2015 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Polski pawilon podczas EXPO 2015 w Mediolanie
Przedstawiciele Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych (PAIZ) zapraszają do współpracy przy przygotowaniu wystaw czasowych oraz współtworzenia promocji polskich produktów spożywczych w polskim pawilonie podczas wystawy EXPO 2015 w Mediolanie w okresie maj-październik 2015.

więcej>>

II edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r. Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw, które odbędą się w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku w Wystawienniczym Centrum EXPO XXI W Warszawie.

więcej>>

Juice Summit 2014, Bruksela
W dniach 115-16 października 2014 roku po raz drugi odbyła się organizowana przez AIJN, przy współpracy z SGF, EQCS i IFU  konferencja pt. „Juice Summit 2014”. W konferencji uczestniczyło około  470 osób z całego świata związanych z całą branżą sokowniczą: producenci soków zagęszczonych, produktów gotowych, przedstawiciele firm opakowaniowych, firm zajmujących się urządzeniami i liniami technologicznymi oraz przedstawiciele wielu organizacji branżowych m.in. KUPS.

więcej>>

Warsztaty KUPS "Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność producenta- zagadnienia praktyczne”, 23.10.2014 r. Warszawa
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach pt: „Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność producenta- zagadnienia praktyczne”, które odbędą się dniu 23 października 2014r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego).

więcej>>

Konferencja "Urzędowa kontrola żywności", 20 listopada 2014 r. , Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ ”Urzędowa kontrola żywności", która odbędzie się w dniu 20 listopada 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Konferencja "Bezpieczny Produkt Spożywczy", 25-26 listopada 2014 r., Białystok
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję"Bezpieczny Produkt Spożywczy", organizowana przez BMP', która odbędzie się w dniach 25-26 listopada 2014 roku w Hotelu 3Trio w Białymstoku.

więcej>>

"Akademia Efektywnej Komunikacji Medialnej w Przemyśle Spożywczym", 16-17.10.2014 r., Hotel Warszawianka, Jachranka/k Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „""Akademia Efektywnej Komunikacji Medialnej w Przemyśle Spożywczym", 16-17.10.2014 r., Hotel Warszawianka, Jachranka/k Warszawy”, która odbędzie się w dniach 16-17 października 2014 roku w Hotelu Warszawianka w Jachrance k/ Warszawy.

więcej>>

Konferencja "Znakowanie - informacja dla konsumenta", 9 października 2014 r. , Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „"Znakowanie - informacja dla konsumenta”, która odbędzie się w dniu 9 października 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Konferencja" Bezpieczeństwo opakowań do żywności", 26 czerwca 2014 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Bezpieczeństwo opakowań do żywności”, która odbędzie się w dniu 26 czerwca 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Owoce, warzyw i soki jako naturalne źródło antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporcie
Prelekcja nt. owoców, warzyw i soków jako naturalnych źródeł antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporcie opracowana przez dr Agnieszkę Kozioł-Kozakowską i mgr Agatę Juruć cieszyła się dużym zainteresowaniem.

więcej>>

Bezpłatne Warsztaty CSR - 28 maja 2014 r., Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice
Zapraszamy na bezpłatne szkolenie z zakresu CSR skierowane do przedstawicieli przemysłu zagęszczonych soków jabłkowych w Polsce.

więcej>>

Warsztaty AIJN - Wymiana dobrych praktyk w zakresie odpowiedzialności społecznej (CSR) w sektorze soków owocowych - 16 maja 2014r. Kraków
Zapraszamy na Best Practice Exchange Workshop on Corporate Social Responsibility (CSR) w branży sokowniczej, które odbędą się w dniu 16 maja w Krakowie (Hotel Best Western Premier, następnego dnia po  XVII Międzynarodowym Sympozjum KUPS pt. „Stare zagrożenia, nowe szanse branży sokowniczej”, 14-16 maja 2014 r., w Krakowie).

więcej>>

XVII Międzynarodowe Sympozjum KUPS, 14-16 maja 2014, Kraków

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XVII Międzynarodowe Sympozjum  pt. „Stare zagrożenia, nowe szanse branży sokowniczej” w dniach 14-16 maja 2014 roku w Hotelu Best Western Premier w Krakowie.

więcej>>

Znaczenie warzyw i owoców w prewencji chorób przewlekłych
Znaczenie warzyw i owoców w prewencji chorób przewlekłych zaprezentowane przez dr Lucynę Kozłowską podczas konferencji organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków w dniach  4-5 kwietnia 2014 roku w Łodzi cieszyło się dużym zainteresowaniem.

więcej>>

Poland Specialty Foods Expo, 11 czerwca 2014 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Poland Specialty Foods Expo, które odbędzie się w dniu 11 czerwca 2014 roku w Warszawie.

więcej>>

Polski Kongres Rolnictwa- Zdrowa Żywność 2014, 7 marca 2014r., Poznań

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Polski Kongres Rolnictwa- Zdrowa Żywność 2014 który odbędzie się w dniu 7 marca 2014 roku w Poznaniu.



więcej>>

Warsztaty KUPS "Technologia oraz ocena jakości i autentyczności soków - wybrane zagadnienia" 02.04.2014r., Warszawa
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach dotyczących uporządkowania wiedzy technologicznej oraz wymagań legislacyjnych produkcji soków owocowych które odbędą się dniu 2 kwietnia 2014r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego). Warsztaty skierowane są do producentów soków.

więcej>>

Konferencja „Dodatki do żywności", 12 marca 2014 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Dodatki do żywności”, która odbędzie się w dniu 12 marca 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

VI Konferencja Naukowo-Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 20-21.02.2014, Lublin

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym VI Konferencję Naukowo-Techniczną Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, która odbędzie się w dniach 20-21 lutego 2014r. w Lublinie w hotelu Mercure Unia.

więcej>>

Seminarium "Nowe narzędzia w prawie o odpadach, opakowaniach i odpadach opakowaniowych" - 26.11.2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie KUPS jest partnerem seminarium pt. „Nowe narzędzia w prawie o odpadach, opakowaniach i odpadach opakowaniowych”, organizowanego Stowarzyszenie Polska Koalicja Przemysłowa na Rzecz Opakowań Przyjaznych Środowisku EKO-PAK oraz Krajowa Izba Gospodarcza przez które odbędzie się w dniu 26 listopada br. w Warszawie.

więcej>>

II Polish Food Export Forum 19.11.2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym II Polish Food Expert Forum pt. "Perspektywy rozwoju eksportu", organizowane przez OpenLinks, które odbędzie się w dniu 19 listopada 2013 roku w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.

 

 

więcej>>

Targi World Food Warsaw, 9-11 kwietnia 2014r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi World Food Warsaw, które odbędą się w dniach 9-11 kwietnia 2014 roku w Centrum EXPO XXI w Warszawie.

więcej>>

Konferencja "Nowe wyzwania w produkcji żywności i pasz w UE" 20-21.11.2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez Biuro Promocji Jakości „"Nowe wyzwania w produkcji żywności i pasz w UE", która odbędzie się w dniach 20-21 listopada 2013 roku w Centrum konferencyjno-Szkoleniowym przy ul. Bobrowieckiej 9 w Warszawie.

więcej>>

Konferencja "Poprawa efektywności w łańcuchu dostaw - transport i logistyka" 28.11.2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „"Poprawa efektywności w łańcuchu dostaw - transport i logistyka", która odbędzie się w dniu 28 listopada 2013 roku w siedzibie Mercedes - Benz w Warszawie.

więcej>>

Prozdrowotne składniki w owocach i sokach owocowych

Prozdrowotne składniki w owocach i sokach owocowych zostały zaprezentowane przez dr n. med. Beatę Piórecką podczas konferencji zorganizowanej przez Katedrę Dietetyki Małopolskiej Wyższej Szkoły J.Dietla w Krakowie oraz Centrum Szkoleniowe Nutri Centre. Cieszyła się dużym zainteresowaniem, uczestniczyło ponad 200 osób związanych z nauką o żywieniu i żywności (dietetyków, studentów, doktorantów).

więcej>>

Juice Summit 2013 po raz pierwszy

W dniach 1-2 października 2013 roku po raz pierwszy odbyła się organizowana przez AIJN, przy współpracy z SGF, EQCS i IFU  konferencja pt. „Juice Summit 2013”. W konferencji uczestniczyło około 350 osób z całego świata związanych z całą branżą sokowniczą: producenci soków zagęszczonych, produktów gotowych, przedstawiciele firm opakowaniowych, firm zajmujących się urządzeniami i liniami technologicznymi oraz przedstawiciele wielu organizacji branżowych m.in. KUPS.

Konferencja pierwszego dnia skupiła się na zagadnieniach strategicznych i rynkowych. Zwrócono szczególną uwagę na zmieniające się trendy spożywania soków, nektarów i napojów na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat. Dyskutowano nad możliwościami, strategią i globalnym rynkiem SNN.

W drugim dniu omówiono żywieniowe aspekty produktów sokowniczych, jak również zwrócono uwagę na  edukację konsumentów, którą należy pogłębiać poprzez różne kampanie promocyjno – informacyjne.

Szczególnie ważnym aspektem była również tematyka odpowiedzialności społecznej której poświęcone zostały warsztaty Fruit Juice Platform CSR, które odbyły się bezpośrednio po Juice Summit w dniu 3 października 2013 roku. Na rzecz rozpowszechniania dobrych praktyk w zakresie odpowiedzialności społecznej w biznesie sokowniczym założono stronę internetową  http://juicecsr.eu/.

Prezentacje wygłoszone podczas konferencji dostępne w części przeznaczonej dla członków KUPS:

więcej>>

Warsztaty KUPS "Nowe przepisy w zakresie opakowań i odpadów opakowaniowych", 15.10.2013 r., Warszawa

W Polsce trwa modernizacja przepisów odpadowych, których celem jest dostosowanie polskich ustaw do prawodawstwa unijnego w zakresie odpadów oraz unormowanie gospodarki odpadami komunalnymi, a odpady powstające z opakowań po użyciu produktów stanowią ich dużą część. W efekcie w ostatnim czasie uchwalono kilka nowych ustaw, które znacznie zmienią niektóre dotychczasowe praktyki.

więcej>>

Konferencja "Urzędowa kontrola żywności", 14.11.2013r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Urzędowa kontrola żywności”, która odbędzie się w dniu 14 listopada 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, 16-17.10.2013r., Serock k/Warszawy

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniu 16-17 października 2013 roku w Hotelu Narvil Serock k/Warszawy.

więcej>>

Konferencja "Znakowanie produktów spożywczych", 10.10.2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Znakowanie produktów spożywczych”, która odbędzie się w dniu 10 października 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

Promocja DSK w Senacie

W dniu 18 lipca 2013 roku w Senacie odbyła się  konferencja „Etyka w produkcji i obrocie żywnością” organizowana przez Senacką Komisję Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajową Izbą Gospodarczą „Przemysł Spożywczy”.

Na konferencji Sekretarz Generalny KUPS Barbara Groele wygłosiła prezentację pt. „Systemy kontroli jakości na przykładzie produkcji soków”. Groele na przykładzie Dobrowolnego Systemu Kontroli soków i nektarów (DSK) realizowanego przez Stowarzyszenie KUPS omówiła wdrożenie zasad etyki w krajowej branży sokowniczej, która może być przykładem i wzorcem dla innych branż rolno-spożywczych.

więcej>>

XVI Międzynarodowe Sympozjum KUPS, 22-24 maja 2013, Jachranka

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XVI Międzynarodowe Sympozjum pt. „Dorobek  20 lat branży sokowniczej w Polsce i perspektywy na przyszłość” w dniach 22-24 maja 2013 roku w Hotelu Windsor Palace Hotel w Jachrance.

więcej>>

Konferencja Juice Summit 2013, 1-2 października 2013 r., Bruksela

W dniach 1-2 października AIJN, w połączeniu z SGF International i EQCS zorganizują konferencję  Juice Summit 2013 w Brukseli, w Belgii.

 

więcej>>

Konferencja "Jakość i bezpieczeństwo żywności w kontekście aktualnych zagrożeń", 23.04.2013r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez Biuro Promocji Jakości pt. "Jakość i bezpieczeństwo żywności w kontekście aktualnych zagrożeń", która odbędzie się 23.04.2013 r. w Warszawie.

więcej>>

Bezpłatna konferencja "Optymalizacja zużycia energii i zarządzania środkami produkcji w branży spożywczej. Techniki i metody monitorowania przepływu energii" - 14.03.2013, Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez DQS Polska Sp. z o.o. pt. "Optymalizacja zużycia energii i zarządzania środkami produkcji w branży spożywczej. Techniki i metody monitorowania przepływu energii", która odbędzie się w dniu 14 marca 2013 roku w Warszawie.

więcej>>

Konferencja „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, 23 marca 2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

INTERVITIS INTERFRUCTA - 24-27 kwietnia 2013 r., Stuttgart

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem INTERVITIS INTERFRUCTA - Międzynarodowe Targi Technologii Produkcji Wina, Soków i Napojów Alkoholowych oraz Uprawy i Przetwórstwa Owoców, które odbędą się w dniach 24 – 27 kwietnia 2013 roku w Stuttgarcie.

więcej>>

Targi Nowych Rozwiązań z Branży Opakowań – Packaging Innovations - easyFairs

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi Nowych Rozwiązań w Branży Opakowań - easyFairs PACKAGING INNOVATIONS, które odbędą się w dniach 10-11 kwietnia 2013 roku  w Hali Expo XXI w Warszawie.

więcej>>

9th InnoBev Beverages Congress, 16-17 kwietnia 2013, Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem nad 9th InnoBev Beverages Congress organizowanym przez Zenith International w dniach 16-17 kwietnia 2013 roku w Warszawie.

więcej>>

Konferencja - 2013 EUROPEAN FRUIT JUICE INDUSTRY SUMMIT

Walne Zgromadzenie Członków AIJN postanowiło w 2013 roku zorganizować konferencję - 2013 EUROPEAN FRUIT JUICE INDUSTRY SUMMIT, które odbędzie się w dniach 1-2 października 2013 roku.

więcej>>

Udział przedstawiciela KUPS w warszatatach "Fakty i mity o żywności i żywieniu"

Podczas warsztatów organizowanych w dniach 4-5 października br. przez PFPŻ ZP pt. „Fakty i mity o żywności i żywieniu” w hotelu InterContinental w Warszawie pan prof. Witold Płocharski z Instytut Ogrodnictwa przedstawił fakty i mity na temat soków i nektarów, natomiast dr Dariusz Włodarczyk z wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW rolę warzyw, owoców i soków w codziennym żywieniu.

więcej>>

Konferencja „Zasady współpracy z sieciami detalicznymi – umowy, reguły prawa konkurencji” 08.11.2012 Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą przedstawieniu zasad współpracy z sieciami handlowymi.

więcej>>

Polish Food Expert Forum - 30 października 2012, Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym Polish Food Expert Forum pt.: Chiny, nowe możliwości eksportu słodyczy i napojów, które odbędzie się w dniu 30 października 2012 roku w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.

więcej>>

Warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2012
W dniu 24 października 2012 roku w Brukseli odbędą się warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2012.

więcej>>

SIAL 2012 - Międzynarodowe Targi Żywności

W dniach 21-25 października 2012 roku odbędzie się 25. edycja Międzynarodowych Targów Żywnościowych SIAL 2012 w Centrum Wystawowym Paris Noed Villepinte w Paryżu we Francji.

więcej>>

Konferencja "Znakowanie środków spożywczych - nowe wymagania prawne" 11.10.2012r. Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą znakowaniu środków spożywczych.

więcej>>

Konferencja „Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE” 27.09.2012 r. Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Biuro Promocji Jakości poświęconą nowym standardom higieny i bezpieczeństwa żywności.

więcej>>

Konferencja "Społeczna Odpowiedzialność Biznesu Żywnościowego w praktyce" 12.09.2012r. Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą odpowiedzialności społecznej biznesu żywnościowego.

więcej>>

Konferencja "Woda i ścieki w przemyśle spożywczym" 26-27.09.2012 r., Lublin

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Redakcję Magazynu "AgroPrzemysł" BMP' poświęconą tematyce nowowczesnych technologii z zakresu gospodarki wodno - ściekowej w branży spożywczej.

więcej>>

Konferencja "Zarządzanie i logistyka łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym" 20.09.2012r., Warszawa
Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęcona zarządzaniu oraz logistyce łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym.

więcej>>

Sukces XV Międzynarodowego Sympozjum KUPS

W dniach 23-25 maja 2012 roku w Hotelu Mercure Kasprowy w Zakopanym, odbyło się już po raz piętnasty, Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem pod tematem „Strategia branży sokowniczej na trudne czasy”. Sympozjum objął honorowym patronatem Pan Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Patronatem medialnym objęły redakcje: Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, Bezpieczeństwo i Higiena Żywności, Hasło Ogrodnicze, Miesięcznik Praktycznego Sadownictwa SAD, Agro Industry, Fresh & Cool Market, Sad Nowoczesny, Owoce Warzywa Kwiaty.

 

więcej>>

XV Międzynarodowe Sympozjum KUPS 23-25 maja 2012r. Zakopane

Uprzejmie zapraszamy do uczestnictwa w XV Międzynarodowym Sympozjum pt. „Strategia branży sokowniczej na trudne czasy”, organizowanego w dniach 23-25 maja 2012 roku w Hotelu Mercure Kasprowy w Zakopanem.

więcej>>

Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców pt. „Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności" w 18-20 kwietnia 2012 roku w hotelu Pan Tadeusz w Serocku.

więcej>>

Branża sokownicza reprezentowana podczas Trzeciej Konferencji Naukowo – Szkoleniowej „Problemy żywieniowe dzieci – Spojrzenie Lekarza i Dietetyka”

W dniu 24 marca 2012r. w Zespole Państwowych Szkół Muzycznych w Krakowie odbyła się Trzecie Konferencja Nauko – Szkoleniowa „Problemy żywieniowe dzieci – Spojrzenie Lekarza i Dietetyka”. Zorganizowana została w przez Nutri Center pod kierownictwem Kliniki Pediatrii Gastroenterologicznej i Żywienia Dzieci, Polsko – Amerykański Instytut Pediatrii UJ CM.

więcej>>

Warsztaty KUPS "Zmieniające się przepisy w zakresie jakości i znakowania produktów sokowniczych", 28.03.2012 Warszawa

Po wieloletnich konsultacjach i staraniach całej branży sokowniczej w UE Parlament Europejski w dniu 14 grudnia 2011 roku przyjął zmiany do obowiązującej Dyrektywy Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001r. odnoszącej się do soków i podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.

więcej>>

Konferencja "Problemy Żywieniowe Dzieci - Spojrzenie Lekarza i Dietetyka" 24.03.2012, Kraków
Konferencja "Problemy Żywieniowe Dzieci - Spojrzenie Lekarzy i Dietetyków" odbędzie się w dniu 24 marca 2012 r., w Zespole Państwowych Szkół Muzycznych, Os. Centrum E, w Krakowie.

więcej>>

Konferencja „Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce” 22.02.2012r. Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców pt. „Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce”, która odbędzie się w dniu 22 lutego 2012r. w Hotelu Marriott w Warszawie.

więcej>>

ANUGA FOOD TEC 27-30 marca 2012 w Kolonii

Międzynarodowe Targi Technologii dla Produktów Spożywczych i Napojów odbędą się w dniach 27-30 marca 2012 w Kolonii w Niemczech.
 W 2009 roku uczestniczyło 1210 firm z 39 krajów, w tym z Polski. Odwiedzającyh było 34 000 gości ze 117 krajów.

więcej>>

Konferencja "Oświadczenia zdrowotne w teorii i praktyce" 29.11.2011r., Łódź

Zapraszamy na konferencję poświęconą zagadnieniom związanym z oświadczeniami zdrowotnymi „Oświadczenia zdrowotne w teorii i praktyce”
 Konferencja odbedzie się 29 listopada 2011 roku w Instytucie Europejskim w Łodzi, ul. Piotrkowska 258/260 w godzinach 9-16.

W konferencji wezmą udział przedstawiciele EFSA, Komisji Europejskiej, Krajów Członkowskich, przemysłu oraz naukowcy.

 Organizatorem spotkania jest Polski Punkt Koordynacyjny EFSA pod patronatem Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności. Partnerami są Państwowa Federacja Producentów Żywności oraz władze miasta Łodzi.

więcej>>

Konferencja „Zmiany w organizacji transportu w 2011 r. i jej skutki dla branży żywnościowej” 30.11.2011r.

Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą zmianom w organziacji transportu.

więcej>>

Branża sokownicza reprezentowana podczas konferencji „Żywność i żywienie w XXI wieku”

W dniach 8 i 9 września 2011r. na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się konferencja „Żywność i żywienie w XXI wieku” (Food and nutrition in 21st century). Zorganizowana została w ramach Polskiej Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.

Organizatorami konferencji byli: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach. Patronat merytoryczny nad konferencją sprawowało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

więcej>>

2nd International Citrus Economics Conference 26-27 październik 2011r., Floryda, USA

W dniach 26 i 27 października odbędzie się juz po raz drugi Międzynarodowa Konferencja Ekonomiczna dotycząca owoców cytrusowych. Konferencja odbędzie się w Gaylord Palms Hotel w Orlando na Florydzie. Tematy związane są z przemysłem owoców cytrusowych m.in. długookresowe prognozy produkcji owoców na Florydzie i w Brazylii, zwiększenie popytu na konsumpcję świeżych owoców cytrusowych oraz perspektywy dla europejskiego rynku soków owocowych i nektarów.

więcej>>

Warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2011

W dniu 13 października 2011 roku w Brukseli odbędą się warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2011.
 Podczas warsztatów podsumowana zostanie europejska kampania badania soków pomarańczowych (wide UE orange juices campaign 2011) w której również polskie soki brały udział w ramach prac Dobrowolnego Systemu kontroli soków i nektarów (DSK).

więcej>>

Szkolenie KUPS "Zmiany przepisów w zakresie znakowania środków spożywczych" 14 września 2011r. Warszawa

W czerwcu i lipcu br. odbyły się ostateczne uzgodnienia odnośnie tekstu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Ten akt prawny będzie regulował zasady znakowania środków spożywczych. Uchylone zostaną dyrektywy: 200/13 (znakowanie) i 90/494 (znakowanie wartością odżywczą), a co się z tym wiążę przestaną obowiązywać rozporządzenia krajowe (MZ w sprawie znakowania wartością odżywczą oraz MRIRW w sprawie znakowania środków spożywczych). Zmienią się również rozporządzenie 1924/2006 (oświadczenia żywieniowe i zdrowotne) oraz 1925/2006 (dodawanie witamin i składników mineralnych).

więcej>>

Konferencja szkoleniowa "Nowe prawo UE o znakowaniu żywności" 27 września 2011r., Hotel Sheraton, Warszawa

W dniu 27 września 2011 w hotelu Sheraton Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o. organizuje konferencję szkoleniową pt. "Nowe prawo UE o znakowaniu żywności", która dotyczy nowego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

więcej>>

Sukces XIV Międzynarodowego Sympozjum KUPS

W dniach 25-27 maja 2011 roku w Hotelu Zamek Ryn w Rynie odbyło się, już po raz czternasty, Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem pt. „Branża sokownicza na rynku polskim, europejskim, światowym - stan, szanse, zmiany”.
 Od wielu lat jest to najważniejsze spotkanie branży sokowniczej w Polsce. Nic więc dziwnego, że przyciąga coraz więcej gości i cieszy się rosnącym zainteresowaniem nie tylko w kraju ale i za granicą. W roku bieżącym zgromadziło około 180 przedstawicieli przemysłu, nauki i mediów. O wysokim prestiżu i międzynarodowym charakterze tego spotkania niech świadczy fakt, że swoich reprezentantów zgłosiły firmy i instytucje z 10 krajów, a jako prelegentów organizatorzy zaprosili przedstawicieli Komisji Europejskiej, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Soków (AJIN), Arabskiego Stowarzyszenia Producentów Napojów, Tureckiego Stowarzyszenia Producentów Soków Owocowych oraz wielu innych uznanych reprezentantów przemysłu i nauki.

więcej>>

POLAGRA-FOOD 2010

W dniu 13 września 2010 r. w Poznaniu podczas międzynarodowych targów spożywczych POLAGRA-FOOD odbył się panel dyskusyjny pt. „Globalizacja – szansa rozwoju czy zagrożeniem dla branży owocowo-warzywnej? – Identyfikacja problemów w sprzedaży produktów branży owocowo-warzywnej na rynku zagranicznym i krajowym”.

więcej>>

Posiedzenie Sekcji Koncentratowej KUPS nt. bieżącej sytuacji na rynku produkcji i sprzedaży soków zagęszczonych

W dniu 17 sierpnia br. odbyło się posiedzenie Sekcji Koncentratowej działającej w ramach Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), pod przewodnictwem Jarosława Dybusa (Agrana), który przejął te obowiązki od sierpnia b.r. od Piotra Trojanowicza. W posiedzeniu uczestniczyli przedstawiciele 18-u zakładów produkujących zagęszczone soki owocowe.

więcej>>

Konferencja w Kazimierzu Dolnym 25 maja 2010 roku, organizatorzy: Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków i Stowarzyszenie Przetwórców Owoców i Warzyw

W dniu 25 maja 2010 roku w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą odbyła się konferencja organizowana wspólnie przez Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) oraz Stowarzyszenie Przetwórców Owoców i Warzyw w Lublinie.

więcej>>

XIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS 12-14 maja 2010 roku, Białowieża

W dniach 12 – 14 maja 2010 roku w Białowieży odbyła się trzynasta edycja międzynarodowego sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS) pt. „Globalizacja szansą branży sokowniczej? 6 lat przemysłu warzywno – owocowego na Wspólnym Rynku”. Najważniejsze spotkanie branży sokowniczej w Polsce zgromadziło ponad 160 przedstawicieli przemysłu, nauki i mediów z  9 krajów w tym 20 prelegentów, aby zastanowić się jak musi zmienić się polski przetwórca i producent surowca aby przetrwać na konkurencyjnym globalnym rynku.

więcej>>

XIII Międzynardowe Sympozjum KUPS 12-14 maja 2010, Białowieża

Kolejne, XIII Sympozjum KUPS „Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo-warzywnej” odbędzie się w dniach 12-14 maja 2010 w Hotelu Best Western Żubrówka w Białowieży.

więcej>>

Konferencja AIJN - EQCS, 29-30 czerwca 2009, Kraków

W dniach 29-30 czerwca 2009 roku w  hotelu Radisson SAS w Krakowie odbyła się konferencja European Fruit Juice Association (AIJN). Współorganizatorem tego przedsięwzięcia było Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Prośba AIJN o zorganizowanie tego wydarzenia w Polsce była dużą nobilitacją dla Stowarzyszenia KUPS, które członkiem AIJN jest już od 2002r.,

więcej>>

Konferencja Surowcowa pt. „Współpraca szansą na nadchodzące zagrożenia” organizowana przez KUPS, 06.04.2009 r.

W dniu 6 kwietnia 2009 r. o godz. 11.00 w siedzibie Stowarzyszenia KUPS ul. Rakowiecka 36 w Sali A w Warszawie odbędzie się Konferencja Surowcowa pt. „Współpraca szansą na nadchodzące zagrożenia” organizowana przez KUPS.

więcej>>

Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” rozpoczęta!

„5 porcji warzyw, owoców lub soku” – pod takim hasłem 18 lutego w Warszawie odbyła się konferencja prasowa inaugurująca program społeczny organizowany przez Stowarzyszenie Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS).

więcej>>

Walne Zgromadzenie Członków AIJN - 26 listopada 2008r. w Brukseli

W dniu 26 listopada br. w hotelu Crowne Plaza Europe w Brukseli odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków AIJN.

więcej>>

8 Międzynarodowa Konferencja WORLD JUICE 2009 w Moskwie

W dniach 5-9 lutego 2009 odbędzie się w Moskwie 8 Międzynarodowa Konferencja "JUICE WORLD 2008" organizowana przez Rosyjską Unię Producentów Soków - Russian Union of Juice Producers (RSPS).

więcej>>

Artykuł z Hasła Ogrodniczego pt. "Rynek soków i koncentratów owocowych"

W siódmym numerze Hasła Ogrodniczego ukazał się artykuł opisujący XI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia KUPS, które odbyło się w dniach 14-16 maja br.pod hasłem "Kondycja branży sokowniczej w obliczu wyzwań najbliższych 5 lat".

więcej>>

Podsumowanie warsztatów szkoleniowych "Wykorzystanie biosensorów mikrobiologicznych do badania jakości soków - projekt QUALI - JUICE" 10 lipca 2008r., Łódź

W dniu 10 lipca 2008 roku Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków wraz ze specjalistami z Instytutu Chemicznej Technologii Żywności Politechniki Łódzkiej zorganizowało w Łodzi bezpłatne warsztaty szkoleniowe pt. „Wykorzystanie biosensorów do badania jakości mikrobiologicznej soków – projekt QUALI – JUICE” w ramach projektu Collective Research Project QUALI - JUICE dofinansowywanego ze środków Unii Europejskiej. W warsztatach szkoleniowych uczestniczyło ok. 30 osób z firm produkujących soki zagęszczone oraz pitne.

więcej>>

Raport nt. konkurencyjności sektora spożywczego UE

Komisja Europejska udostępniła raport na temat konkurencyjności sektora spozywczego w UE. Raport zostal przygotowany na zlecenie Dyrekcji Generalnej KE – Przedsiębiorstwo przez holenderski instytut badan ekonomiki rolnictwa we współpracy ze środowiskiem uniwersyteckim.

więcej>>

Panel Polagra Food 2007

Podczas targów POLAGRA-FOOD w Poznaniu w dniu 19 września 2007 r. odbył się panel dyskusyjny pt. „Sytuacja na rynku przetworów owocowo-warzywnych i soków a reforma rynku ogrodniczego w UE".

więcej>>

Prezentacje z Panelu Polagra Food 2007

W czasie trwania międzynarodowych targów Polagra Food 2007 w Poznaniu odbył się panel dyskusyjny pt. „Sytuacja na rynku przetworów owocowo-warzywnych i soków a reforma rynku ogrodniczego w UE”.

więcej>>

7 Międzynarodowa Konferencja w Moskwie

W dniach 7-8 lutego 2008 odbędzie się w Moskwie 7 Międzynarodowa Konferencja "JUICE WORLD 2008" organizowana przez Rosyjską Unię Producentów Soków - Russian Union of Juice Producers (RSPS).

więcej>>

Konferencja prasowa KUPS nt. Jakość soków i nektarów dostępnych na polskim rynku

W dniu 11 lipca 2007 odbyła się konferencja prasowa nt. Jakości soków i nektarów dostępnych na polskim rynku, której gospodarzem było Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Zaproszeni zostali dziennikarze z prasy kobiecej, codziennej oraz branżowej.

więcej>>

Podsumowanie X Międzynarodowego Sympozjum

W dniach 9 – 11 maja br. w hotelu Mercure „Kasprowy” w Zakopanem odbyło się coroczne spotkanie branży sokowniczej i owocowo – warzywnej w ramach X Międzynarodowego Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków „Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo – warzywnej”. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem, wzięło w nim udział ok. 170 osób, głównie przedstawicieli producentów surowców, branży sokowniczej, oraz branż pokrewnych związanych z przetwórstwem owoców i warzyw.

więcej>>

ZWIEDZANIE SADÓW PRZEMYSŁOWYCH

W dniach 28 – 30 września br. Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zorganizowała wyjazd do Mönchpfiffel, niedaleko Querfurt w Niemczach.

więcej>>

POLAGRA FOOD 2006

W dniu 16 września br. podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych POLAGRA FOOD 2006, już po raz kolejny Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków zorganizowała wspólnie z Krajową Radą Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw przy SitSpoż oraz Redakcją „Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo – Warzywnego” panel dyskusyjny pt.: ”Aktualne problemy branży owocowo – warzywnej i sokowniczej”.

więcej>>

POLAGRA FOOD 2006 - prezentacje

Poniżej prezentacje przedstawione podczas panelu

więcej>>

PODSUMOWANIE IX MIĘDZYNARODOWEGO SYMPOZJUM

W dniach 9 – 11 maja br. w hotelu „Wodnik” w Bełchatowie odbyło się coroczne spotkanie branży owocowo – warzywnej w ramach IX Międzynarodowego Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków „Perspektywy rozwoju dla branży sokowniczej i owocowo – warzywnej”. Mamy nadzieję, że prezentacje, które miały miejsce podczas spotkania pozwoliły Państwu na uzyskanie przynajmniej części odpowiedzi na nartujące nas pytania.

więcej>>

POLAGRA FOOD 2005

W dniu 21 września br. podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych POLAGRA FOOD 2005, już po raz kolejny Krajowa Unia Producentów Soków zorganizowała wspólnie z Krajową Radą Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw przy SitSpoż oraz Redakcją „Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo – Warzywnego” panel dyskusyjny

więcej>>

Seminarium Krajowej Unii Producentów Soków

W dniu 27 października 2005 roku w Hotelu "Merucure" w Warszawie odbyło się Seminarium KUPS, którego tematem było „Aspekty prawne zapewnienia uczciwej konkurencji i odpowiedzialność za produkt"

więcej>>

Spotkanie z przedstawicielami Chińskiego Stowarzyszenia Producentów Żywności CFNA

W dniu 18 lipca br. w siedzibie firmy OJC Wisowa Sp. z o. o. odbyło się spotkanie z reprezentacją chińską - czołowych producentów zagęszczonego soku jabłkowego. W skład kilkunastoosobowej grupy wchodzili przedstawiciele Chińskiego Stowarzyszenia Producentów Żywności CFNA, reprezentujący głównie Dział Producentów Soku Jabłkowego tego stowarzyszenia, a także przedstawiciel ambasady chińskiej.

więcej>>