Kodeks praktyki
Logowanie
login
hasło
Newsy prasowe
Globalny handel gruszkamiW bieżącym sezonie gruszek będzie w handlu światowym  mniej więcej tyle, co w ubiegłym – około 25,1 mln ton. Niższe zbiory w Chinach zostały wyrównane przez inne kraje, tak samo zapowiada się handel – niższy nieco chiński eksport ze wzrostem aktywności innych producentów gruszek. Konsumpcja światowa gruszek ma osiągnąć 22,4 mln ton i nadążać za produkcją.

więcej>>

USDA: Polskę czeka spadek eksportu jabłek i wyższy import Wg danych USDA w Polsce w sezonie 2017/2018 produkcja jabłek wyniosła 2,8 mln ton, czyli o 20 proc. mniej niż rok wcześniej. Zmniejszyła się także powierzchnia sadów jabłoniowych z 177 200 ha do 174 000 ha. 

więcej>>

Światowe zbiory jabłek w bieżącym sezonie 2017/18 są niższe o 3% w stosunku do sezonu ubiegłegoWg USDA, światowe zbiory jabłek w bieżącym sezonie 2017/18 wyniosą ok. 76,2 mln t i będą niższe o 3%  od rekordu odnotowanego w sezonie poprzednim (o 2,6 mln t). Jednocześnie będą zbliżone do średniej z wcześniejszych 3 lat.

więcej>>

Jest zgoda UOKiK na przejęcie Horteksu
UOKiK nie ma zastrzeżeń do transakcji przejęcia Horteksu przez spółkę Seventeen Colza - poinformowała agencja ISB News.

więcej>>

Więcej newsów prasowych

Aktualności
Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia KUPS – 11 grudnia 2017 rokuW dniu 11 grudnia 2017 roku w Warszawie odbyło się Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Przybyli na nie członkowie Stowarzyszenia – producenci soków zagęszczonych, producenci soków pitnych, nektarów oraz napojów z owoców i warzyw, producenci opakowań, maszyn i urządzeń do produkcji soków, przedstawiciele firm handlowych oraz członkowie z instytucji naukowych (IBPRS, IERGiŻ, IO). W spotkaniu wzięli udział również członkowie honorowi i zaproszeni goście.

więcej>>

Sukces kolejnej edycji Akademii Sokowej „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich wartość odżywcza”, Poznań 28 listopada 2017Cykliczna, czwarta z kolei konferencja Akademia Sokowa odbyła się 28 listopada br. w Poznaniu w Collegium da Vinci, pod hasłem „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich wartość odżywcza”. Tegorocznymi organizatorami był Zakład Technologii Owoców i Warzyw Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego – Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków. Uczestników konferencji przywitała Pani Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dr hab. Bożena Danyluk oraz w imieniu organizatorów kierownik Zakładu dr hab. Dorota Walkowiak-Tomczak  i sekretarz KUPS Pani Barbara Groele.  

więcej>>

Targi Polagra Food, 8-10 maja 2018Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęła patronatem Targi Polagra Food – dobra żywność, trendy, innowacje i biznesowe spotkania, które odbędą się w dniach 8-10 maja 2018 roku.

więcej>>

Więcej aktualności

Członkowie KUPS
Partnerzy branżowi
Partnerzy medialni
Informacje dla branży Członkowie Legislacja Grupy robocze Archiwum

Interpretacje Ministerstwa RolnictwaPublikacjeNewsy prasoweKonferencje, seminaria, szkoleniaStanowiskaLista członkówNasi członkowieKodeks Praktyki AIJNPrzewodniki i zalecenia AIJNPrzewodnik dobrej praktyki Przewodnik QUALI JUICEKrajowe akty prawneUnijne akty prawneKonsultacje społeczneGrupy roboczePrognozowanie zbiorówDane z Global Trade Information Services, Inc201120102009200820072006
Niniejszy serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatność i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij