Aktualizacja Kodeksu Praktyki AIJN – sierpień 2019

W Biurze Stowarzyszenia KUPS jest dostępna aktualizacja Kodeksu Praktyki AIJN – sierpień 2019 w języku polskim. Bieżąca aktualizacja zawiera zmiany parametrów dla owoców: kilku rodzajów owoców (6 rodzajów: winogrono, morela, malina, brzoskwinia, kiwi, woda kokosowa). Jak również zawiera materiał dodatkowy: wytyczne AIJN dot. maksymalnych poziomów zanieczyszczeń w sokach owocowych i warzywnych.

WERSJA AKTUALNA NA SIERPIEŃ 2019

Kodeks Praktyki AIJN (Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Soków) jest podstawą oceny autentyczności produktów dla całego przemysłu sokowego w UE. Przemysł Unii Europejskiej dobrowolnie zaakceptował Kodeks Praktyki AIJN jako podstawę oceny jakości soków i nektarów. Również członkowie DSK przyjęli go za podstawę oceny swoich produktów. Kodeks obejmuje cechy analityczne i podaje metody jakie należy stosować w ich ocenie; podaje również komentarze ułatwiające interpretację uzyskanych wyników. Na bieżąco dane są weryfikowane a zakres poszerzany o nowe owoce i warzywa.

Przypadku zainteresowania jego zakupem prosimy przesłać wypełnione zamówienie faxem pod numer telefonu: 0-22 646 44 72 bądź skan emailem na adres: biuro@kups.org.pl.